Leef je droom.

4comments No tags 0

Het leven is als een droom. Als je iets wilt en je kun dit visualiseren of voelen, dan is dit een soort van een droom. Als je dit dan ook kan waarmaken dan is dit droom uitgekomen. Helaas kunnen veel mensen wel van alles willen maar er negatief over denken. Die negatieve droom komt dan ook uit. Als je heel lang negatief denkt dan ik het tijd om anders te leren denken. Dan kun je wel zeggen denk dan positief, maar in mijn praktijk heb ik gemerkt dat dit niet voor iedereen zomaar lukt. Positief denken moet je (weer) leren.
De basis is hoe je je zelf ziet.
Hoe je je zelf ziet, zo zie je de wereld en dat bepaald weer hoe je anderen behandeld. Anderen reageren op een manier hoe jij denkt en doet. Dus, wat je kaatst krijg je terug. Ook de dingen waar je nu juist zo bang voor was dat dit zou gaan gebeuren.

HSP.
20150721-IMGP4266
Non-verbaal kan er ook veel naar buiten. Als je HSP (hoog sensitief persoon) bent dan is niet alleen het verbale maar juist het non-verbale communicatie voelbaar. Door deze gave (zo zie ik het) kan je door training o.a. weten of je met een eerlijk of een oneerlijk mens te maken hebt, of je iets doet wat goed voor je is of niet. Helaas wordt HSP meer als een last gezien dan een lust omdat hen niet wordt geleerd van jongst af aan met die gevoeligheid om te gaan en dat maakt je onzeker.

Je hoeft je niet te verbergen voor wie je bent. Wees je zelf, dat maakt je uitstraling een stuk positiever. Je mag best aangeven dat je het even niet meer weet wat je moet doen. Spring niet voor iedereen in de bres als zij hulp nodig hebben. Ook jij moet je af en toe zelf de tijd geven om alles te verwerken. Als je zwak bent dan kan je alleen zwak hulp geven en soms hebben anderen een dip nodig om hun leven overzicht te geven waar ze mee bezig zijn.

Geef je zelf de kans om te groeien en te laten zien wie je werkelijk bent. Je zult verbaast staan voor de mogelijkheden die diep in jou verborgen zat.

 

some image
4 Reactie's
 • Inge Vermeij
  mei 10, 2017

  Thank you 🙂

 • Senaida
  mei 13, 2017

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.
  I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if
  you continue this in future. A lot of people will be benefited
  from your writing. Cheers!

 • Inge Vermeij
  mei 13, 2017

  Thank you very much that you like it although it was written in Duch. I work from Schilde near Antwerp not Brussels. Yes my intention is to write more in the future.

 • Inge Vermeij
  mei 13, 2017

  You are welcome 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.